Siirry sisältöön

Lapsistrategiaryhmä esittäytyy

Uutiset

Artikkelin kirjoittaja Lapsistrategia

Lapsistrategiaryhmä on täysilukuinen Johanna Laajan aloitettua johtavana asiantuntijana 8.1. Lue ryhmämme esittely ja tule tervehtimään meitä perjantaina tai lauantaina Educa-messuille!

Johtava asiantuntija Johanna Laaja

Toimin lapsistrategian johtavana asiantuntijana ja eurooppalaisen lapsitakuun koordinaattorina. On hienoa päästä monialaisesti edistämään lapsen oikeuksia mahtavan lapsistrategiaryhmän ja innostavien yhteistyökumppanien kanssa. Taustaltani olen valtiotieteiden maisteri, aikuiskouluttaja ja työnohjaaja. Olen tehnyt työurani ihmis- ja lapsen oikeuksien, yhdenvertaisuuden ja osaamisen kehittämisen ympärillä. Ennen tätä tehtävää koordinoin lapsistrategian koulutuskokonaisuutta ja kehitin yhteistyössä kuntien kanssa toiminnan lapsenoikeusperustaisuutta.  Vapaa-aikanani nautin kotisaareni Laajasalon ulkoilumaastoista, pelaan tennistä ja maalaan tauluja Saaristomeren mökillämme. 

Erityisasiantuntija Johanna Huovinen

Toimin kansallisen lapsistrategian erityisasiantuntijana. Olen Helsingistä kotoisin oleva juristi. Pitkällä virkamiesurallani minulla on ollut mahdollisuus työskennellä monipuolisesti sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön, tasa-arvoon sekä lapsen asemaan ja oikeuksiin liittyvän lainsäädännön parissa. Viihdyn superhyvin ihmisten kanssa ja innostun helposti kaikesta! Nautin työskentelystä moniammatillisessa ja vauhdikkaassa STM:n ja valtioneuvoston työympäristössä. Vapaa-ajallani kotoilen, yritän harrastaa monipuolisesti liikuntaa, mökkeilen ja matkustelen. 

Erityisasiantuntija Emmi Pakkala

On ollut mahtavaa päästä edistämään lapsen oikeuksia kotimaassa! Tähän saakka olen edistänyt niitä kansainvälisessä kontekstissa Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa UNICEFin leivissä yli vuosikymmenen ja sen jälkeen Pelastakaa Lapsilla, josta olen nyt työvapaalla toukokuun loppuun. Sisäinen virkanaiseni on nauttinut STM:ssä työskentelystä ja lapsistrategian parissa työskentelystä suuresti. Vapaa-aikani kuluu voimistelusalilla pikkujumppareita ohjaten ja omissa akrobatiaharkoissa sekä muun kuntoilun parissa. Yritän myös saada valmiiksi YAMK-opintojani – nostan hattua kaikille työn ohella sutjakasti opiskelleille! 

Hallinnollinen avustaja Laura Salovaara

Vastaan lapsistrategian viestinnästä ja tapahtumista sekä tietysti siitä, että meillä arki pyörii. Minulla on valtion virkamieheksi hieman poikkeuksellinen tausta musiikki- ja tapahtuma-alalta, ja se näkyykin varmasti innossani kehittää ja ideoida kaikenlaista uutta. Lapsistrategiassa sitä onneksi saakin tehdä – meillä ei ole kahta samanlaista työpäivää. Vapaa-ajallani elämä on välillä aikamoista musikaalia, kun laulan ja tanssin, mutta minut löytää kyllä myös kiipeilemästä seinille tai sohvan nurkasta kirjan ja kutimen kanssa. 

Johannat Huovinen ja Laaja, Emmi Pakkala ja Laura Salovaara työn touhussa