Siirry sisältöön

LapsenOikeudet365

Kansallisen lapsistrategian ensimmäisen toimenpanosuunnitelman aikana luotiin 10-osainen verkkokoulutuskokonaisuus lapsen oikeuksista ja erityisesti lasten osallisuudesta ammattilaisten arjen työn tueksi.

Tutustu lapsen oikeuksien koulutuskokonaisuuteen verkossa!

Kansallisen lapsistrategian ensimmäisen toimenpanosuunnitelman aikana luotiin 10-osainen verkkokoulutuskokonaisuus lapsen oikeuksista ja erityisesti lasten osallisuudesta ammattilaisten arjen työn tueksi. Jokainen osa keskittyy antamaan tietoa lapsen oikeuksista eri näkökulmasta. Lue lisää koulutuskokonaisuudesta tältä sivulta ja tule mukaan viestimään tunnisteella #LapsenOikeudet365!

Mistä koulutuskokonaisuudessa on kyse?

Lapsen oikeuksien koulutuksia ovat olleet tekemässä laaja asiantuntijajoukko eri aloilta. Koulutusmoduuleja on yhteensä 10, joista jokainen lasten kanssa työskentelevä ja lasten arkeen vaikuttava ammattilainen löytää tietoa ja työkaluja lapsen oikeuksien edistämiseen. Koulutukset on toteutettu yhteistyössä eOppivan kanssa. eOppiva on valtionhallinnon yhteinen oppimisalusta, josta löytyy myös ilmaisia, kaikille avioimia koulutuksia.

Koulutuskokonaisuus on suunnattu erityisesti ammattilaisille, mutta se on avoin kaikille lapsen oikeuksista kiinnostuneille. Jokaisen aikuisen olisikin hyvä tutustua paremmin lapsen oikeuksiin, sillä lapsen oikeudet tehdään todeksi arjessa ja jokaisessa kohtaamisessa vuoden jokaisena päivänä. Voit lukea lisää koulutuskokonaisuuden taustoista täältä (lapsenoikeudet.fi).(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Koulutuskokonaisuus kannattaa aloittaa lapsen oikeuksien johdatusosiosta. Kaikki kokonaisuuden koulutukset valmistuivat suomeksi ja ruotsiksi kevään 2023 aikana. Lue myös sosiaali- ja terveysministeriön tiedote koulutuskokonaisuudesta (stm.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Koulutukset eOppivassa

Lisäksi oikeusministeriö on tuottanut lasten ja nuorten osallistumiseen ja kuulemiseen liittyvän koulutuksen säädösvalmistelijoille (eOppiva.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

#LapsenOikeudet365 – Lähde mukaan tekemään Suomesta kaikkien lasten Suomea!

Kutsumme ammattilaiset myös osallistumaan ja viestimään ammattilaisten roolista tunnuksen #LapsenOikeudet365 alla. Oppimisen, tekojen ja yhteisen keskustelun myötä muistamme, miksi olemme valinneet tehdä työtä lasten hyväksi.

Tältä sivulta löydät helppoja tapoja hyödyntää koulutusta ja viestiä toiminnastanne ympäri vuoden! Koulutuskokonaisuus tarjoaa hyvän pohjan esimerkiksi tyky-päivien ohjelmaan. Oppimalla lisää muutamme yhdessä Suomea kaikkien lasten Suomeksi.

Löydät tästä ohjeita, miten pääset mukaan: