Siirry sisältöön

Kutsu lapsistrategian kuulemistyöpajaan 19.3.2024

Uutiset

Tervetuloa mukaan kansallisen lapsistrategian toimeenpanoon liittyvään kuulemistyöpajaan!

Aika: tiistai 19.3. klo 9.30-11  
Paikka: etätilaisuus Teamsillä (linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään ma 18.3.) 
Keitä kutsumme mukaan: kaikki lasten, nuorten ja perheiden asioiden parissa työskentelevät tahot. Lasten näkemyksiä kuulemme muussa yhteydessä lapsilähtöisemmin. 
Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 13.3. täällä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)  

Mistä työpajassa on kyse? Hallituskausittain laadittava kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelma on lähdössä lausuntokierrokselle. Vuorovaikutteisessa työpajassa toivomme kuulevamme laajasti lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivien tahojen näkemyksiä valmistelun ja toimeenpanon tueksi. Kuulemistyöpajan tarkemman ohjelman, ennakkomateriaalin ja -kysymykset toimitamme ilmoittautuneille ennen työpajaa. 

Mikä on lapsistrategia? Suomen kansallinen lapsistrategia julkaistiin vuonna 2021. Lapsistrategia perustuu perus- ja ihmisoikeuksiin ja sen visiona on aidosti lapsi- ja perhemyönteinen, lapsen oikeuksia kunnioittava Suomi. 

Ketkä ovat lapsistrategian toimijoita? Lapsistrategiaa edistää sosiaali- ja terveysministeriössä sijaitseva pysyvä lapsistrategiaryhmä, jonka koordinoiva rooli kattaa koko valtioneuvoston. Lapsistrategiatyö kiinnittyy pitkäjänteisesti ja tiiviisti valtionhallinnon, hyvinvointialueiden ja kuntien strategiseen suunnitteluun ja päätöksentekoon. Lapsistrategia toimii tiiviissä yhteistyössä kansalaisyhteiskunnan ja muiden lasten oikeuksien kannalta merkityksellisten toimijoiden kanssa.