Siirry sisältöön

Lapsistrategian toimeenpanosuunnitelma lausuntokierroksella

Uutiset

Lapsistrategian toimeenpanosuunnitelman luonnos on lausuntokierroksella 26.4.2024 saakka. Lausuntoja toivotaan mahdollisimman laajalti eri toimijoilta.

YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen perustuvalla kansallisella lapsistrategialla pyritään luomaan lapsen oikeuksia kunnioittava, lapsi- ja perhemyönteinen Suomi. Lapsistrategialla edistetään lapsia koskevien perus- ja ihmisoikeusvelvoitteiden tavoitteellista ja johdonmukaista toteuttamista. Kokonaisuutta koordinoi sosiaali- ja terveysministeriössä sijaitseva lapsistrategiaryhmä. 

Jokainen hallitus laatii oman toimeenpanosuunnitelmansa strategian linjausten toteuttamiseksi hallituskaudellaan. Pääministeri Orpon hallituksen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelma perustuu kolmeen strategiseen pääajatukseen.

1.    Strategialla luodaan aidosti lapsi- ja perhemyönteinen, lapsen oikeuksia kunnioittava Suomi.
2.    Lapsen oikeudet ja asema vakiinnutetaan johdonmukaisesti kaikessa poliittisessa ja tosiasiallisessa toiminnassa.
3.    Haavoittuvassa asemassa olevien lasten asema turvataan ja heidän tarpeensa tunnistetaan paremmin. 

Lausuntoja toivotaan mahdollisimman laajasti eri toimijoilta ja ne pyydetään toimittamaan 26.04.2024 klo. 16.00 mennessä. 

•   Lausuntopalvelu.fi: Kansallisen lapsistrategian toimeenpanosuunnitelma(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Kirjallisen lausunnon voi lähettää myös sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@stm.fi. Postitse lausunnon voi toimittaa osoitteeseen: Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33, 00023 VALTIONEUVOSTO.