Siirry sisältöön
Silmälasipäinen nainen taulujen edessä

Liisa Jokinen lapsistrategian johtavaksi asiantuntijaksi

Uutiset

Artikkelin kirjoittaja Lapsistrategia

Liisa Jokinen on nimitetty kansallisen lapsistrategian johtavaksi asiantuntijaksi 1.9.2024–31.5.2025

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso on nimittänyt valtiotieteiden maisteri Liisa Jokisen kansallisen lapsistrategian johtavaksi asiantuntijaksi 1.9.2024–31.5.2025. Nimitys on tehty johtava asiantuntija Johanna Laisaaren virkavapaan ajaksi.

Jokinen siirtyy tehtävään sosiaali- ja terveysministeriön lapset ja nuoret yksikön erityisasiantuntijan tehtävästä. Tätä ennen hän on työskennellyt sosiaalityöntekijänä sekä asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä mm. lasten, nuorten ja perheiden palveluissa. Valtioneuvoston työssä Jokinen on toiminut mm. Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman, nuoriso- ja jengirikollisuuden torjunnan sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin liittyvän lainsäädännön valmistelun tehtävissä.

”On innostavaa päästä mukaan vakiinnuttamaan lapsistrategian roolia ja toimintaa valtioneuvostossa. Tärkeä tavoitteemme on löytää vaikuttavimmat tavat edistää lapsen oikeuksien toteutumista kaikilla hallinnonaloilla ja -tasoilla. Syksyn aikana pyrimme selkeyttämään toimintarakenteita ja -käytäntöjä, joiden puitteissa voimme jatkossa käydä jatkuvaa vuoropuhelua eri toimijoiden kanssa”, Jokinen kertoo.

Suomen ensimmäinen kansallinen lapsistrategia julkaistiin vuonna 2021. Se perustuu perus- ja ihmisoikeussopimuksiin ja sen visiona on aidosti lapsi- ja perhemyönteinen, lapsen oikeuksia kunnioittava Suomi. Lapsistrategiaa toimeenpannaan hallituskausittain laadittavalla toimeenpanosuunnitelmalla. Lapsistrategian yhteydessä toteutetaan myös vuonna 2021 hyväksyttyä eurooppalaista lapsitakuuta (European Child Guarantee).

Johtava asiantuntija tehtävänä on vastata kansallisen lapsistrategian ja eurooppalaisen lapsitakuun kansallisen toimeenpanon edistämisestä sekä lapsistrategian poikki-hallinnollisen ja parlamentaarisen yhteistyön tukemisesta ja koordinoinnista

Lisätietoja

Johtaja Elina Palola elina.palola(a)gov.fi